אירועים מחשמלים
כל ילד יודע שהפסקות חשמל הן דבר שקורה פה ושם. לפעמים עקב תקלה בתשתית בקווי החשמל, עקב עומס, עקב אירועי מזג-אוויר, או קצר שמקורו באחד ממכשירי החשמל הביתיים. כל ילד גם יודע שמכשירים שסופגים אירועים חשמליים מהסוג הזה, לפעמים מפסיקים לפעול. אחד המכשירים החשובים שיש לנו בבית הוא כמובן המחשב, מאחר והוא יותר מאשר מכונה שמכינה לנו קפה בבוקר. המחשב הביתי הממוצע הנו כלי שאיתו אנו עובדים, לומדים, מתקשרים עם חברים, משחקים, ועליו אנו שומרים מידע חשוב רב. בנוסף הוא גם אחד המכשירים הרגישים יותר להפרעות חשמליות. מחשב עם ספק מתח איכותי אמנם מסוגל לספוג רמה מסוימת של הפרעות חשמל, כך שאם אי פעם המחשב נכבה באופן פתאומי עקב הפסקת חשמל וסרב להידלק שוב, לפני שאתם רצים להתקשר לטכנאי, נסו לנתק את כבל החשמל מהשקע לחצי דקה, ולאחר מכן נסו שוב. אם הוא פועל, סימן שההגנה הבסיסית של ספק המתח פעלה בזמן והמזל שיחק לכם. אם לא, נראה שמשהו בכל-זאת נשרף, בד"כ הספק עצמו, אם כי במקרים קיצוניים הספקתי בשנות עבודתי לראות גם מחשבים שנשרפו כליל (וסליחה על הפסימיות).
הדרך השכיחה המוצעת כיום להגן על נזקים מסוג כזה למחשב, הנה באמצעות מכשיר אל-פסק (UPS). מכשיר זה מספק למחשב הגנות מכמה סוגים:
1. הגנה מנפילת מתח – המכשיר מצויד בסוללת גיבוי שנטענת באופן קבוע ומסוגלת לאפשר למחשב להמשיך לפעול בזמן הפסקת חשמל למשך מס' דקות. זמן שמאפשר למשתמש לשמור ולסגור את המסמכים הפתוחים ולכבות את המחשב כיבוי מסודר. מכשירים יקרים יותר מצוידים בתוכנה שמסוגלת לבצע פעולות אלה באופן אוטומטי ללא התערבות משתמש.
2. איזון נחשולי מתח - עומסים משתנים, תשתית חשמל ישנה או תכנון לא נכון של מערכת החשמל בבית, וכמו כן מתח לא קבוע כתוצאה מגורמים חיצוניים, הנם גורמים משמעותיים ביותר המשפיעים לרעה על מערכות ממוחשבות ומעגלים אלקטרוניים.
3. הגנה מפני ברקים – למרות שאנו חיים בארץ של חורף "קטן". עדיין יש ימים סוערים. זה לא נעים לראות מחשב שספג מכת ברק. בד"כ לא נשאר מה להציל.
"אירועים מחשמלים" - פורסם באתר בתאריך 16/1/2015